Proiecte implementate Linia fierbinte

Linia fierbinte

92-79-79 este o linie telefonică activă din 1 iunie 2007, la care pot apela persoanele care cunosc un caz de corupţie pentru a primi consultaţii juridice gratuite.

Această linie a fost lansată în cadrul proiectului "Sensibilizarea populaţiei despre fenomenul corupţiei" implementat de către Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei cu susţinerea financiară a Ambasadei Britanice Chişinău. Pentru mediatizarea liniei fierbinţi a fost iniţiată o campanie naţională de sensibilizare şi educare a populaţiei în domeniul anticorupţie.

Această linie fierbinte anticorupţie este activă în perioada 1 iunie 2007 - 31 martie 2008, cu program de luni pînă vineri, de la 9.00 - 21.00, perioadă în care este deservită de către patru jurişti operatori, care acordă consultaţii gratuite la telefon.  De asemenea, juriştii angajaţi de proiect oferă posibilitate de transmitere a cazurilor către organele de drept sau, dacă cetăţenii nu au încredere în acestea, cazurile pot fi transmise pentru investigaţii jurnaliştilor, cu consimţămîntul persoanei care sesizează.

Pentru a asigura un lucru cît mai calitativ al jurnaliştilor, în perioada 30 mai - 1 iunie 2007 a fost organizat seminarul "Dimensiunea legală în investigaţiile jurnalistice a cazurilor de corupţie", la care au participat  15 reprezentanţi ai mass-media. În calitate de traineri au participat reprezentanţi ai organelor de drept, ai Centrului de Combatere a Crimelor Economice şi Corupţiei, Procuraturii Anticorupţie, Procuraturii Generale şi Ministerului Afacerilor Interne.