De regula, peste democratiile infantile, pe langa plaga saraciei si coruptiei, mai vine si ciuma nationalismului. Valeriu Butulesc

Nouă luni fără declarații de avere și interese

Conform Legii privind declararea şi controlul veniturilor şi al proprietăţii persoanelor cu funcţii de demnitate publică, judecătorilor, procurorilor, funcţionarilor publici şi a unor persoane cu funcţii de conducere, Comisia Naţională de Integritate (CNI) trebuie să publice declaraţiile primite pe pagina sa web în termen de 30 de zile de la primire, asigurând accesul permanent la acestea. Astăzi, suntem în data de 24 decembrie 2015 și au trecut, nu 30 ci aproape 270 de zile de când a expirat termenul-limită, iar unele declarații încă nu au fost făcute publice. Acum două zile, Fiscservinform, întreprinderea de stat care a câștigat licitația organizată de CNI pentru digitalizarea și plasarea acestor declarații a anunțat, după solicitările noastre repetate, că își asumă responsabilitatea ca până la finele anului curent, să publice integral toate declarațiile cu privire la venituri și proprietate ale funcționarilor, dar și cele de interese, dar și să corecteze omisiunile tehnice admise la plasarea declaraţiilor pe site-ul CNI.

 

Citește mai mult la: http://www.zdg.md/stiri/stiri-politice/noua-luni-fara-declaratii-de-avere-si-interese

 

Această publicaţie a fost elaborată în cadrul unui proiect implementat de CAPC cu susţinerea oferită de European Endowment for Democracy (EED). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă în mod necesar poziţia EED.