O democratie adevarata trebuie sa fie progresista, altfel ea va inceta sa mai fie o democratie adevarata. Theodore Roosevelt

Soţul – primar, soţia – administratoare a întreprinderii municipale

Valentina Stoica, soţia primarului din satul Chirileni, raionul Ungheni, Iurie Stoica, a devenit administratoarea Întreprinderii Municipale (ÎM) „Serviceprim-Chirileni”. Întreprinderea a fost fondată în anul 2008, prin decizia Consiliului local şi este subordonată administraţiei publice locale. Valentina Stoica a fost numită în funcţie prin decizia a opt aleşi locali, la 28 septembrie 2012. Controlul îndeplinirii deciziei s-a pus în seama primarului Iurie Stoica. Unii dintre consilieri au considerat ilegală hotărârea despre numirea în postul de conducere a rudei apropiate a primarului. Edilul crede însă că nu a încălcat vreo lege şi că nu ar fi în conflict de interese cu administratoarea întreprinderii municipale.

 

Citește mai mult la: http://unghiul.info/sotul-primar-sotia-administratoare-a-intreprinderii-municipale/#more-4900

 

Această publicaţie a fost elaborată în cadrul unui proiect implementat de CAPC cu susţinerea oferită de European Endowment for Democracy (EED). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă în mod necesar poziţia EED.